Proiectul solar PayGo va aduce lumina si incarcarea telefoanelor familiilor din Ghana Centrala

Serviciile bazate pe productie de energie cu ajutorul soarelui, vor veni in curand si in Ghana Centrala ajutand familiile care nu au inca acces la reteaua nationala de electrificare.

Pe 28 iulie 2015, Dr. Kwabena Donkor, ministrul energiei din Ghana, a lansat in mod formal prima facilitate PayGo, in districul regiunii centrale Assin. Incepand cu aplicatii rezidentiale din zona Assin Sienchem, prima faza a programului va livra energie produsa solar catre mai mult de 100.000 de case, cu o concentrare mai mare pe zona tot mai populata din centru a tarii – Cocoa.

“Energia solara are potentialul de a face o diferenta fantastica in zonele rezidentiale rurale, acolo unde accesul catre reteaua nationala nu exista inca” – spune dr. Donkor, adresandu-se comunitatii locale. “Abilitatea de a aduce energie locuintelor in materie de luni si nu ani, este o dovada a cum noile tehnologii schimba modul in care Africa isi face provizii de energie”, a mai declarat ministrul energiei.

Acest kit off-grid este conceput de firma britanica Azuri Technologies, si va fi distribuit de Oasis Africa Resources (OAR). Kitul consta in 4 becuri LED, un incarcator de telefon, o torta si un radio re-incarcabil. Sistemul va fi alimentat cu panouri de 10W. Consumul de putere eficient, va permite functionarea celor 4 becuri LED cate 8 ore in fiecare noapte.

Sistemele solare vor fi vandute lunar prin intermediul OAR si clientii vor fi scolarizati cum sa foloseasca in mod eficient sistemul si consumul. Telefoane si vizite la domiciliul clientilor sunt pregatite de reprezentantii companiei vanzatoare, care au echipat sistemele cu optiuni de management al energiei care arata in timp real consumul in functie de necesitatile clientilor.

Sursa: cleantechnica.com

Related Posts

Leave A Reply

2 × 2 =