Panourile solare alimenteaza naveta spatiala Juno pana pe orbita planetei Jupiter, la 800 milioane km departare de Pamant

Panourile solare alimenteaza naveta spatiala Juno pana pe orbita planetei Jupiter, la 800 milioane km departare de Pamant
Aceasta este cea mai departata distanta de soare la care panourile fotovoltaice au produs energie electrica, ajutand Juno – nava spatiala a NASA, sa intre in orbita celei mai mari planete din sistemul nostru solar, intr-o misiune ce demonstreaza inca o data daca mai era nevoie, capabilitatile tehnologiilor solare.

Distanta de 870 milioane de km a fost atinsa cu suportul energiei solare ce a fost folosita pentru a propulsa nava pionier catre misiunea sa.

Nava spatiala Juno a fost construita de catre Lockheed Martin Space Systems din Denver, care a instalat 18.698 celule solare individuale pentru a-i da putere navei in calatoria sa. Echipa Lockheed de asemenea controleaza operatiunile de zbor ale navetei impreuna cu NASA.

Misiunea lui Juno, care a inceput pe 5 august 2011 la Cape Canaveral – Florida, este parte a programului NASA, Noi Frontiere. Are scopul ambitios nu numai de a vizita Jupiter dar de asemenea de a intelege originile si evolutiile planetei , investigandu-i miezul, campul magnetic si atmosfera.

Pe data simbolica de 4 iulie, nava spatiala Juno, a intrat cu succes pe orbita lui Jupiter, care e descrisa de catre echipa cercetatoare ca si o orbita polara, mare si eliptica, aflata la 870 milioane km de Pamant.

Sursa: PV-MAGAZINE

Related Posts

Leave A Reply

1 × three =