Panouri solare cu tuburi vidate preparare apa calda menajera

Pe parcursul istoriei, oamenii au folosit caldura soarelui pentru diferite intrebuintari casnice. Astazi, energia termo-solara este folosita aproape in orice climat pentru a furniza o sursa sigura si ieftina de energie. In ultimii ani energia termo-solara este folosita si pentru creearea aburilor ce alimenteaza turbine generatoare de energie electrica.

Oamenii au folosit razele solare pentru diferite intrebuintari de secole dar conceptul propriu-zis de energie termo-solara a aparut in anul 1767 cand omul de stiinta elvetian Horace de Saussure a inventat primul colector solar, sau “cutia fierbinte”. Renumitul astrolog Sir John Hershel a folosit in anul 1830 aceste “cutii fierbinti” pentru a gatii in timpul expeditie sale in sudul Africii.

In zilele noastre energia solara este folosita pe scara larga in zonele cu multe zile insorite cum ar fi Africa, Australia, America dar si in Europa, mai ales in sudul ei (Italia, Grecia, Spania) dar si in tara noastra. Aceste sisteme si-au aratat fiabilitatea si eficienta mai ales in perioada primavara-vara-toamna, inlocuind necesitatea de a folosi resurse externe pentru prepararea apei calde menajere.

Cu toate ca iernile pot fi dure la noi in tara, colectorii solari vidati pot oferi aport la caldura casnica in aceasta perioada. Este stiut ca sistemele solare cu tuburi vidate functioneaza pe baza de radiatie directa sau indirecta purtatoare de energie. Asta inseamna ca acesti colectori pot incalzi agentul termic chiar si cand sunt zile reci dar destul de insorite sau chiar soare cu nori. In iernile in care sunt si zile senine, colectorii solari preincalzesc apa de la temperatura de la retea sau hidrofor (5-10°C) pana la 15 chiar 20°C in unele situatii, asta insemnand o reducere per ansamblu a consumului cu alte resurse (gaz, combustibil solid, etc).

Colectorii solari pot fi de mai multe feluri astfel ca sistemele termo-solare pot fi nepresurizate, presurizate, sau cu schimbator de caldura si boiler separat.

Oferim spre comercializare panouri plane si colectori solari cu tehnologie true-pipe si boiler bivalent separat dar si sisteme foarte ieftine dar extrem de eficiente cu functionare in perioada martie-octombrie sau pe tot parcursul anului. Sistemel noastre nepresurizate si presurizate au un raport calitate/ pret excelent si o rata de recuperare a investitiei de 1,5 – 2 ani.

Aceste sisteme sunt pe cat de simple pe atat de eficiente oferind un real beneficiu in orice gospodarie.

Electro-Solar Timisoara

Related Posts

Leave A Reply

19 + three =