“Orașul inteligent” creat de Panasonic în Japonia se focusează pe energia solară și stocarea energiei produse

Un nou “oraș inteligent” experimental — bazat mai ales pe tehnologia solară și pe acumulatori care stochează energia produsă — este dezvoltat în Japonia de către Panasonic Corporation împreună cu alți parteneri publici și privați.

Potrivit Clean Technica, orașul format din cele 1000 de gospodării a avut recent marea deschidere. Deși primii locuitori s-au mutat în primăvara lui 2014, comunitatea nu este încă completă, preconizându-se că orașul va fi finalizat în 2018.

oras inteligent

Orașul, numit Fujisawa Sustainable Smart Town, este situat chiar în afara celui mai important centru metropolitan al țării, Tokyo.

“Pe lângă o infrastructură bazată pe tehnologii avansate, ne-am dorit ca noul oraș să aibă și un stil de viață real”, se arată pe site-ul proiectului Fujisawa SST.

“Ne-am pus, în primul rând, o viziune de 100 de ani în centrul proiectului nostru (…).Locuitorii interacționează și fac schimb de idei pentru realizarea unui stil de viață mai bun.

oras inteligent

De asemenea, potrivit sursei citate, cei care se ocupă de administrarea orașului iau în considerare includerea de noi servicii și tehnologii, sprijinind în mod continuu evoluția durabilă a orașului.

Ideea este ca orașul să devină din ce în ce mai sofisticat (alături de întreaga lume) pe plan tehnologic și structural.

În plus față de utilizarea tehnologiilor energetice de producere și stocare a energiei solare, orașul este dotat cu aparate și lumini eficiente energetic, precum și multe alte sisteme ecologice.

Related Posts

Leave A Reply

10 − 3 =