Kit fotovoltaic off-grid

Sistemele fotovoltaice independente sau off-grid sunt extrem de pretabile acolo unde posibilitatile de racordare la reteaua nationala de electrificare sunt reduse sau nu exista deloc.

Aceste sisteme sunt simple si functioneaza pe baza de lumina venita de la soare. Ele sunt compuse din suprafata fotovoltaica (unul sau mai multe module fotovoltaice conectate serie/ paralel), un controller de incarcare, acumulatori solari cu ciclu adanc de descarcare, invertorul cu unda sinusoidala pura pentru consumatorii clasici din orice locuinta, tablou sigurante protectie, cabluri, etc. Firma Electro-Solar Timisoara ofera servicii de consultanta, dimensionare sistem, vanzarea kitului la cheie si instalarea respectiv pornirea instalatiei fotovoltaice.

Aditional pentru zonele de munte, padure, umbra de la alte cladiri sau obiecte, propunem sistemul de compensare a energiei produse pentru lunile de iarna sau atunci cand resursa solara este scazuta (ex: atunci cand ninge), cu generator electric pe benzina/ motorina. Acesta poate porni automat atunci cand energia in acumulatori scade sub o anumita valoare predefinita sau se porneste manual doar atunci cand este nevoie.

Sistemul de cogenerare fotovoltaic/ generator electric este un sistem foarte eficient care functioneaza in multe case neconectate la o alta sursa de energie electrica.

Exemplu de schema de instalatie fotovoltaica si de consumatori

Instalatie fotovoltaica 2,5 kW, schema consumatori:

Related Posts

Leave A Reply

13 + 3 =