Japonia incepe constructia celei mai mari centrale solare plutitoare!

Compania multinationala japoneza Kyocera, a anuntat inceperea constructiei a celei mai mari centrale solare plutitoare din lume.

Competitia pentru cea mai mare centrala plutitoare din lume, a pornit in urma cu cativa ani cand mai multe companii au declarat ca vor construi cate o asemenea centrala.

Anuntul a venit la jumatatea lunii trecute cand compania anunta ca s-a inceput constructia centralei solare in prefectura Chiba, Yamakura Dam, Japonia. Cu o capacitate de 13,7 MW, proiectul este asteptat sa fie finalizat si lansat pana la finalul anului fiscal 2018, si anume 31 martie 2018.

In cooperare cu co-finantatorul Tokyo Leasing Corporation, Kyocera a inceput constructia proiectului in rezervorul hidrologic Yamakura Dam, gestionat de Public Enterprises Agency a prefecturii Chiba, ca si servicii industriale hidrologice.

Proiectul complet va contine aproximativ 51.000 de module fotovoltaice Kyocera, instalate pe suprafata barajului Yamakura, acoperind o suprafata de 180.000 metri patrati. Dupa finalizare, se estimeaza ca proiectul va genera 16.170 MWh electricitate pe an, ceea ce este suficient pentru a alimenta aprox. 4970 case din comunitatea locala, de asemenea datorita acestui proiect 8170 tone de CO2 anual, nu mai ajung in atmosfera.

Astfel de proiecte sunt foarte importante in Japonia, acolo unde spatiul pe teren este limitat pentru parcuri fotovoltaice, in schimb exista potential mare pe intinderile din abundenta de apa dulce ale insulei.

Sursa: Clean Technica

Related Posts

Leave A Reply

1 × 2 =