Cladirea BIQ din Hamburg este alimentata de… alge!

Panourile solare si generatoarele eoliene sunt de mult timp incorporate in cladiri, ajutand la reducerea consumului de energie electrica.

Haideti sa ne imaginam cum ar sa locuim intr-o cladire alimentata doar pe baza de alge marine!

Conceputa in 2009 ca parte din Expozitia Internationala de Cladiri din Hamburg, aceasta cladire are implementat alge marine vii in invelisul exterior al cladirii – Bio Intelligent Quotient (BIQ). Exteriorul cladirii ce adaposteste 15 apartamente, este acoperit pe doua dintre fetele orientate spre soare cu niste bazine de sticla in care se gasesc suspendate microalge marine, ce produc energie electrica prin procese biochimice.

Pe langa producerea de energie electrica, aceasta solutie ajuta la mentinerea unei temperaturi placute in cladire, eliminand necesitatea ventilarii artificiale.

Rezultat al proiectului firmei de design Arup in colaborare cu firma austriaca de arhitectura Splitterwerk, cladirea verde BIQ ce isi asigura 100% necesarul de energie, a costat in jur de 5 milioane de Euro iar constructia ei a durat aproape 1 an. Cladirea va servi ca si locatie de teste a energiilor regenerabile pentru cladiri urbane.

Sursa: Interesting Engineering

Related Posts

Leave A Reply

eight − 3 =