Chioscurile solare ajuta oamenii fara acces la electricitate

Peste un miliard de oameni din intreaga lume nu au acces la electricitate de la o retea conventionala de electrificare. Cei mai multi locuiesc in zone izolate, prea departe de retelele conventionale de energie electrica, astfel incat acestia nu au parte de suficienta electricitate, cum se intampla in tarile dezvoltate. Chioscurile solare create de o companie din Berlin sunt menite sa rezolve aceasta problema.

SOLARKIOSK GmbH este o companie germana care vrea sa ajute milioane de oameni care traiesc in locuri cum ar fi Africa, pentru a avea mai mult acces la electricitate.

Chioscurile mici, alimentate solar, sunt portabile si au, de asemenea, un router mobil cu Wi-Fi. Un chiosc poate incarca aproximativ 220 de telefoane mobile in fiecare zi. De asemenea, inventia poate incarca simultan laptop-uri si alte dispozitive in timp ce tine in functiune un frigider care pastreaza medicamentele importante, scrie solarlove.com.

Acoperisul fiecarui chiosc solar dispune de panouri fotovoltaice a caror cadre sunt realizate din materiale usoare, proiectate sa reziste in conditii dificile.

Constructiile mobile pot fi conectate intre ele pentru a genera suficienta electricitate incat sa poata permita functionarea unei afaceri mici, de care depinde o comunitate. Acest lucru este foarte important, deoarece un singur chiosc are, intr-adevar, un impact, dar este limitat de cantitatea de energie electrica pe care panourile solare o pot produce. Conectarea chioscurilor permite mult mai multe beneficii sociale.

Impactul economic al acestor chioscuri solare poate fi studiat si masurat, iar rezultatele se vor vedea cu siguranta in doar cativa ani. Comunicarea electronica, fie pe dispozitive mobile sau prin Internet, este o parte vitala a afacerilor de astazi, asa ca initiativa are cu siguranta numeroase avantaje.

Sursa: Solar-Magazin

Related Posts

Leave A Reply

15 + 5 =