Avionul Solar Impulse a ajuns in Hawaii

Avionul Solar Impulse zboara de ceva vreme in jurul globului, folosind doar puterea de la Soare si un singur pilot. A inceput calatoria in martie in Abu Dhabi si deocamdata a ajuns in Hawaii unde va ramane pana in august. Andre Borschberg, co-fondatorul avionului Impulse, a pilotat avionul din Nagoya-Japonia pana in Oahu-Hawaii, avand la dispozitie foarte putine ore de somn, si se pare ca bateriile avionului nu s-au descurcat la fel de bine fara sa aiba parte de opriri sau pauze.

Avionul a fost verificat la aterizare in Hawaii, si echipa de intretinere a raportat pagube iremediabile la unele parti ale bateriilor. Acestea vor avea nevoie de reparatii, ceea ce inseamna ca avionul va sta la sol inca 2-3 saptamani.

Echipa a spus ca bateriile s-au supraincalzit datorita unei supra-izolatii aparute in prima zi de calatorie intre Japonia si Hawaii. Desi au tinut sub atenta supraveghere bateriile, nu s-a putut scadea temperatura bateriilor in timpul zborului. Pilotul a trebuit chiar sa urce la o inaltime de aprox. 9000 m pentru a gestiona corect temperatura bateriilor.

Avionul Solar Impulse se afla in curs de reparare a bateriilor si in acelasi timp, echipa se gandeste cum sa gestioneze mai bine incalzirile si racirile in timpul zborurilor lungi. Cand va fi reparat, avionul va decola din nou si isi va continua calatoria catre SUA. Acolo vor fi cateva opriri programate, dupa care se va indreapta catre Oceanul Atlantic si va porni inapoi de unde a plecat, si anume Abu Dhabi.

Sursa: Interesting Engineering

Related Posts

Leave A Reply

10 + 20 =