Acasa


Ca si sursa de energie nimic nu se compara cu Soarele. Desi 2 treimi din radiatia solara emisa de catre Soare este reflectata inapoi in spatiu, cantitatea de energie care ajunge pe Pamant intr-un minut este mai mare decat consuma toata populatia globului intr-un an, iar cantitatea de energie solara primita intr-o zi de catre Pamant, este suficienta pentru a asigura necesitatile energetice ale omenirii, la nivelul actual, timp de aprox. 60 ani.

Cu toate acestea, energia solara reprezinta o parte relativ mica din piata energiilor mondiale, sub 1% comparativ cu aprox. 85% energie generata cu petrol, gaze naturale si carbune.

Se estimeaza ca rezervele mondiale de gaze naturale vor fi epuizate in cateva zeci de ani, dupa care va urma epuizarea petrolului in alte cateva zeci de ani si in fine a carbunelui in cca. 300 ani.

Asadar, Soarele ofera o alternativa posibila la solutionarea crizei energetice,  care devine din ce in ce mai accentuata odata cu cresterea populatiei globului si ridicarea standardului sau de viata.

  • Proicte